Budyń jaglany z dynią i pomarańczą
            
 
 Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy.
 szklanka pure z dyni lub upieczony batat
 kasza jaglana - 1/2 szklanki
 sok pomarańczowy - 1 szklanka
 1 i 1/2 szklanki wody lub napoju roślinnego ( np. migdałowy)
 skórka z pomarańczy trochę
 orzechy pekan lub włoskie garść
 cynamon - 1/2 łyżeczki
 1 łyżka masła migdałowego
 sól himalajska - 1 szczypta
 syrop klonowy - 1-2 łyżka
 kilka orzechów włoskich
 Kaszę sparzyć wrzątkiem, przełożyć do garnka zalać 1 1/2 szklanki wody ( lub dodać ulubiony napój roślinny), gotować 15 minut. Do ugotowanej kaszy wlać sok pomarańczowy, skórkę z pomarańczy i dodać pure z dyni oraz cynamon. Wlać syrop klonowy. Dobrze zmiksować. Przełożyć do naczyń . Wierzch posypać posiekanymi orzechami, cząstką pomarańczy i skórką z pomarańczy.