Budyń jaglany kakaowo-bananowy

Budyń jaglany kakaowo-bananowy
Jeśli szukacie pomysłu na zdrowy deser, ten przepis jest dla Was. Bogaty w składniki odżywcze, dodający energii, a przy tym niezwykle smaczny. Budyń z kaszy jaglanej zrobicie w kilka chwil, wystarczy ugotowana kasza i kilka dodatkowych składników. Zachęcam do wypróbowania.

Zdjęcie - Budyń jaglany kakaowo-bananowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 awokado
  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka kakao
  • około 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego ( ja dodałam napój kokosowy Alpro )


Wykonanie:

Jeśli macie wszystkie składniki przygotowane, wystarczy umieścić je w blenderze i zmiksować na gładki krem, dolewając stopniowo mleko/napój roślinny - do uzyskania pożądanej konsystencji.

Jeśli musicie ugotować uprzednio kaszę jaglaną, pamiętajcie, żeby przed gotowaniem solidnie ją
opłukać. Inaczej kasza będzie gorzka. Najlepiej zalejcie ją gorącą wodą, a następnie opłuczcie na sicie pod zimną wodą.
Kaszę zalejcie wodą lub pół na pół wodą i mlekiem, tak aby płyn sięgał około 2 cm nad poziom kaszy.

Zdjęcie - Budyń jaglany kakaowo-bananowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Budyń jaglany kakaowo-bananowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Smacznego !

Kategorie przepisów