Budyń jaglany kakaowo-bananowy
Jeśli szukacie pomysłu na zdrowy deser, ten przepis jest dla Was. Bogaty w składniki odżywcze, dodający energii, a przy tym niezwykle smaczny. Budyń z kaszy jaglanej zrobicie w kilka chwil, wystarczy ugotowana kasza i kilka dodatkowych składników. Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
Wykonanie:
Jeśli macie wszystkie składniki przygotowane, wystarczy umieścić je w blenderze i zmiksować na gładki krem, dolewając stopniowo mleko/napój roślinny - do uzyskania pożądanej konsystencji.
Jeśli musicie ugotować uprzednio kaszę jaglaną, pamiętajcie, żeby przed gotowaniem solidnie ją
opłukać. Inaczej kasza będzie gorzka. Najlepiej zalejcie ją gorącą wodą, a następnie opłuczcie na sicie pod zimną wodą.
Kaszę zalejcie wodą lub pół na pół wodą i mlekiem, tak aby płyn sięgał około 2 cm nad poziom kaszy.
Smacznego !
Składniki:
- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 awokado
- 1/2 banana
- 1 łyżeczka kakao
- około 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego ( ja dodałam napój kokosowy Alpro )
Wykonanie:
Jeśli macie wszystkie składniki przygotowane, wystarczy umieścić je w blenderze i zmiksować na gładki krem, dolewając stopniowo mleko/napój roślinny - do uzyskania pożądanej konsystencji.
Jeśli musicie ugotować uprzednio kaszę jaglaną, pamiętajcie, żeby przed gotowaniem solidnie ją
opłukać. Inaczej kasza będzie gorzka. Najlepiej zalejcie ją gorącą wodą, a następnie opłuczcie na sicie pod zimną wodą.
Kaszę zalejcie wodą lub pół na pół wodą i mlekiem, tak aby płyn sięgał około 2 cm nad poziom kaszy.
Smacznego !