Bruschetta z grzybami – szybka przekąska

Bruschetta to rodzaj włoskiej przekąski, której podstawą jest pieczywo skropione oliwą i natarte czosnkiem. Takie grzanki można podać na domowych imprezach z dodatkiem przesmażonych warzyw, wątróbki, grzybów lub owoców morza.
Ja wykorzystałam część borowików, których koszyczek zamroziłam późną jesienią. Dodałam cebulkę, czosnek i zioła. Przekąska chrupiąca i bardzo aromatyczna, znika ze stołu błyskawicznie
Składniki

- 300 g borowików ( mogą być pieczarki )
- 1 podłużna bagietka lub 3 podłużne bułeczki ( u mnie razowe )
- 1 cebulka pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 3 zmiażdżone nasiona jałowca
- duża szczypta tymianku
- 2 łyżki świeżej pietruszki
- sól i pieprz
- oliwa