Bruschetta alla saltimbocca

Opierniczałam się przez cały sierpień z dodawaniem przepisów i tym sposobem narobiłam sobie sporych zaległości... Tymczasem zacne durszlakowe akcje się kończą, więc muszę teraz podkręcić tempo z prezentacją tego, co ostatnio udało mi się pysznego zrobić.
Przepis na te grillowanie bruschetty znalazłam w letnim wydaniu gazetki "To jest pyszne". Polecam, to naprawdę pyszna i aromatyczna przekąska :)

BRUSCHETTA ALLA SALTIMBOCCA
12 kromek z ciabatty,
2 średnie pomidory,
150g szynki parmeńskiej (lub innej podobnej)
3-4 łyżki oliwy z oliwek,
3-4 gałązki szałwii,
pieprz
Kromki chleba skropić oliwą. Na każdą z nich nałożyć po połówce plasterka pomidora i po 1-2 plasterkach szałwii. Doprawić pieprzem. Każdą kromkę owinąć paskiem szynki (najlepiej przymocować ją wykałaczką, żeby nie odpadała – przed podaniem można wykałaczki usunąć). Grillować na ruszcie z obu stron przez 3-4 minuty. Można je także przyrządzić na grillu elektrycznym.
Przepis na te grillowanie bruschetty znalazłam w letnim wydaniu gazetki "To jest pyszne". Polecam, to naprawdę pyszna i aromatyczna przekąska :)

BRUSCHETTA ALLA SALTIMBOCCA
12 kromek z ciabatty,
2 średnie pomidory,
150g szynki parmeńskiej (lub innej podobnej)
3-4 łyżki oliwy z oliwek,
3-4 gałązki szałwii,
pieprz
Kromki chleba skropić oliwą. Na każdą z nich nałożyć po połówce plasterka pomidora i po 1-2 plasterkach szałwii. Doprawić pieprzem. Każdą kromkę owinąć paskiem szynki (najlepiej przymocować ją wykałaczką, żeby nie odpadała – przed podaniem można wykałaczki usunąć). Grillować na ruszcie z obu stron przez 3-4 minuty. Można je także przyrządzić na grillu elektrycznym.