Brownie z wiśniami

Bomba kaloryczna, ale warta grzechu :)

Zdjęcie - Brownie z wiśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
150 g czekolady
100 g masła
2 jajka
100 g cukru
70 g mąki ze szczyptą soli
szklanka wydrylowanych wiśni

Rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. W tym czasie ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli czekoladę, a następnie mąkę. Przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Brunatne ciasto z wiśniami

Brunatne ciasto z wiśniami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Brownie ze świeżymi figami
1

Brownie ze świeżymi figami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Zista babci Teresy

Zista babci Teresy

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Łosoś w migdałach na sałatce z malinami i granatem

Łosoś w migdałach na sałatce z…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Krem z buraków z chipsami jarmużowymi

Krem z buraków z chipsami jarm…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Domowy makaron

Domowy makaron

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Przepisy z tych kategorii

Suflet czekoladowy (na walentynki)
1

Suflet czekoladowy (na walenty…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Placuszki na maślance z gorzką czekoladą

Placuszki na maślance z gorzką…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Czekoladowo-cynamonowe naleśniki z serkiem i pomarańczą

Czekoladowo-cynamonowe naleśni…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami

Chlebek czekoladowo- bananowy…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Korzenne ciasteczka

Korzenne ciasteczka

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Buchty z czekoladowym kremem

Buchty z czekoladowym kremem

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir