 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 500 g batatów
- 240 g ciecierzycy z puszki
- 150 g świeżego szpinaku
- 100 g brązowego ryżu
- 4 łyżki naturalnego jogurtu
- 3 łyżki oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pasty tahini
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka suszonego czosnku
- ½ łyżeczki cynamonu
- szczypta pieprzu cayenne
- szczypta płatków chili
- sok z ½ limonki
- sól, pieprz