Bo makaron można jeść i jeść ;)

Makaron można jeść i jeść :D
Jeśli ktoś z Was nie próbował tego klasycznego połączenia to koniecznie musi to nadrobić :)
Przepis nieco zmieniony, znaleziony tu

Składniki:
makaron pełnoziarnisty (duże opakowanie)
5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej (ja dodaję taką jaką mam :))
250g mascarpone
5 -6 sztuk suszonych pomidorów
1 cebulka
1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Najpierw gotujemy makaron.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i dusimy na nim pokrojoną w piórka cebulę.
Szynkę kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do cebuli, gdy będzie już w miarę miękka.
Pokrojone pomidory dodajemy po około 4 minutach i chwilę smażymy.
Dodajemy pokrojony drobniutko ząbek czosnku i od razu wrzucamy ser mascarpone. Mieszamy do momentu aż się rozpuści. Gorący, odcedzony makaron przekładamy na patelnie i dokładnie łączymy z sosem.
Smacznego :)