Błyskawiczne ciasto kokosowo czekoladowe
            
 
 Dziś mam coś dla miłośników czekolady i kokosa.To ciasto ma same zalety - jest proste, szybkie w przygotowaniu, pyszne i do tego wygląda bardzo efektownie. Wydaje się pracochłonne ale wystarczy przygotować ciasto i ugotować masę, wylać do blaszki i upiec. Już kiedyś było na blogu, ale zmieniłam nieco proporcje, a przy okazji zmniejszyłam ilość cukru i teraz wychodzi wyższe i nie ma problemu by rozprowadzić je w blaszce. 
 
 
 Ciasto czekoladowe:
 
- 5 jaj
 - 3/4 szkl. cukru
 - 1 szkl. oleju
 - 2 szkl. mąki
 - 2 łyżki kakao
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać olej , mleko, mąkę , kakao , proszek i wymieszać. Połowę ciasta wlać do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10 minut w temp. 180 st.C. 
 
 Wkładka kokosowa:
 
- 6 łyżek kaszy manny
 - 150 g wiórków kokosowych (bardzo drobnych lub zmielonych)
 - 3 szkl. mleka
 - 3/4 szkl. cukru
 
Wszystkie składniki wymieszać i zagotować często mieszając , pogotować ok 5 minut aż masa zgęstnieje. Wyłożyć ją na podpieczony spód czekoladowy, wyrównać, polać pozostałą częścią ciasta czekoladowego i piec jeszcze ok 30 minut w 180 st. C. 
 Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.