Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

1

Rolowana pieczeń z boczku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Barszcz biały na zakwasie

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

3

Najlepsza grochówka. Co zdrowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sałatka jarzynowa

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Kluski śląskie II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

4

Szarlotka kisielowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

1

Płatki jaglane z mango i różow…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Ile Flottante (Pływające wyspy…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Małe serniczki z karmelizowany…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

4

Waniliowa, super kremowa kasza…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Lody cytrynowo-imbirowe, zaćmi…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Kokosowy pudding z chia i mang…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit