Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Waniliowy budyń z tapioki z so…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

2

Delizia di fichi

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

2

Pyszny deser z malinami, masca…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

2

Owoce zapiekane pod sabayonem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Malina z rozmarynem

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

2

Włoskie tiramisu

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

5

Jagodzianki najlepsze :)

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Konfitura z wisni - prawie tra…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Perliczka sous vide na musie z…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

6

Strucla jagodowo-serowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

3

Kluski śląskie

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Drożdżówki z jagodami i lukrem

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek