Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Kisiel jabłkowo-truskawkowy

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Kakaowy budyń z mleka kokosowe…

figmara figmara
figowe smaki

2

Krem z kaszy jaglanej z gruszk…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Deser kawowy z granatem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Tiramisu gruszkowe

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

3

Wtorek z kaszą #32: Jaglanka z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

Kołaczyki z serem i kruszonką

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Orkiszowe kluski drożdżowe na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Bitki wołowe w sosie cebulowym

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Fasolka po bretońsku

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Żeberka w kiszonej kapuście w…

Laura Laura
Cafe Babilon

Knedle z jabłkami

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone