Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

1

Rosół wołowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Kluski śląskie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Faworki na winie czyli Krepele…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

3

Flaczki wieprzowe na rosole

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Rosół z indyka i kurczaka z wo…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Bigos II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

2

Najlepsze kotlety schabowe

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Metrowiec

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Uszka wigilijne z borowikami

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

5

Pijak / Cycki Murzynki

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Wigilijny kompot z suszu

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

2

Wigilijna zupa migdałowa

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki