Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Tiramisu gruszkowe

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Wtorek z kaszą #32: Jaglanka z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Mus z pieczonych jabłek z mlek…

figmara figmara
figowe smaki

1

Pralinki Rafaello z białą czek…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Bonet FiKa dla NieAlergika

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Galaretki z truskawkowym serce…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

Jogurt marcepanowo-makowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Deser na Święto Niepodległośc…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Legumina jabłkowa z żurawiną

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

6

Śliwki z marcepanem w czekolad…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Budyń dyniowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kasza manna zapiekana z jabłka…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone