Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Wielkopolskie Pyry z gzikiem

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

2

Kruche ciasto z budyniem i rab…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Zwykła zupa kalafiorowa

figmara figmara
figowe smaki

1

Młoda kapusta z mielonym mięse…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Ciasto z rabarbarem

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Duszona kapusta z zasmażką

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

Mini serniczki z owocami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Błyskawiczne lody cappuccino z…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Deser owocowy z kremowym serki…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Mus czekoladowy z awokado i ba…

aronia aronia
Wiem co jem

Rabarbar, truskawki i waniliow…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Karmelowy deser z jeżynami i k…

Agata Agata
Pensamientos en un plato