Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Ciasto drożdżowe z dżemem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Zebra na maśle

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Knedle ze śliwkami

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Knedle ze śliwkami

figmara figmara
figowe smaki

2

Sztuka mięsa z ziemniakami w s…

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

1

Płatki jaglane z owocami

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Suflet czekoladowy

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Jabłka zapiekane z sosem wanil…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Ryżowy deser "Rafaello"

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Deser z Broadway'u

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Malinowa galaretka z prosecco

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty