Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

Duszona kapusta z zasmażką

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

2

Zapiekanki z pieczarkami i ser…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pyry z wędzonym gzikiem

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Młoda kapusta z koperkiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Kluski śląskie, niezawodny prz…

mieszam mieszam
iwkuchni

1

Kołduny babci Stachy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

Truskawki w czekoladzie | Kuc…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Domowa nutella

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Fondant czekoladowy i Światowy…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pudding z nasion chia

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Mus z ananasa i słodkich ziemn…

figmara figmara
figowe smaki

3

Czekoladowe salami z orzechami…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity