Blok

Któż nie zna bloku...
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez tej słodyczy - zawsze najszybciej znika z talerza. Poza tym , chyba nie ma potrzeby dodawać już nic więcej , oprócz zdjęcia i przepisu oczywiście ;-)

Składniki:
- 25 dag masła
- 1 szkl. cukru
- 1/4 szkl. wody
- 2 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 3-4 paczki herbatników
- ew. bakalie

Masło , cukier , wodę , kakao podgrzać i gotować kilka minut na wolnym ogniu. Odstawić , wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać , żeby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki (ew. bakalie) , ponownie wymieszać i wyłożyć do wąskiej formy wyścielonej pergaminem.

Przepisy z tych kategorii

1

Leniwe pierogi

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Domowy paprykarz szczeciński

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Bigos tradycyjny

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

Grochówka na kościach wędzonyc…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Krupnik polski na skrzydełkach…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Pierogi ruskie z karmelizowaną…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

1

Ciastka ze skwarek | Kuchnia

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

4

Faworki Nelly Rubinstein

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

5

Pączki tradycyjne

Dzi Dzi
karmelowy

4

Paprykarz

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Cynaderki wieprzowe w sosie śm…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Rosół wołowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog