Biszkopt jasny

To biszkopt, który piekłam do ciasta Puch Łabędzi. Muszę przyznać, że jest o wiele lepszy w krojeniu niż ten od siostry Anastazji. Nie kruszy się tak mocno, ładnie wyrasta, nie opada i dzięki temu można go równo podzielić :) Mi wyszły 3 placuszki z blaszki 30cm/30cm

Składniki:
5 jajek
1 szkl cukru (ja dodaję zawsze 3/4szkl)
1 szkl mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka gorącej wody
1 łyżka oleju
cukier waniliowy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie wlać olej, wodę, dosypać obie mąki i delikatnie wymieszać. Upiec na złoty kolor (ok 25min)
Smacznego :)