Bigosik z cukinii

Bardzo lubię taki bigosik latem, zwłaszcza że jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a pasuje i do ziemniaków, i do grubego makaronu, a także do bułeczki.

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

cebula

2 pomidory

po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

2 kiełbaski

koperek

sól, pieprz, odrobina sosu sojowego

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, podlej odrobinę wodą i gotuj. W połowie gotowania wrzuć kiełbasę.

Całość dopraw, posyp koperkiem i podawaj.

Przepisy z tych kategorii

O tym jak Julie pokonała Julie…

kinoikuchnia kinoikuchnia
Kino&Kuchnia

3

Pizza pieczona na kamieniu - c…

Laura Laura
Cafe Babilon

9

Makowa panienka

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Chutney z czerwonej cebuli. Z…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Batat z boczkiem i jogurtem ko…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Halloweenowe “gały”

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy