Bigosik z cukinii

Bardzo lubię taki bigosik latem, zwłaszcza że jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a pasuje i do ziemniaków, i do grubego makaronu, a także do bułeczki.

Składniki:

1 cukinia

1 marchewka

cebula

2 pomidory

po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

2 kiełbaski

koperek

sól, pieprz, odrobina sosu sojowego

Wszystkie warzywa zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę, wrzuć do garnka, podlej odrobinę wodą i gotuj. W połowie gotowania wrzuć kiełbasę.

Całość dopraw, posyp koperkiem i podawaj.

Przepisy z tych kategorii

Racuchy z jabłkami

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Chrust żółtkowy, czyli faworki…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Zdrowy soczek. Wyciskarka do c…

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

2

Gęś i kasztany z miodem i rume…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Sernik królewski - klasyczny

KeJt KeJt
Przepisy z serca domu

Tarta budyniowa z kaszą manną

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko