Białe trufle z migdałami i żurawiną

Witam w Nowym 2013 Roku, w którym życzę wszystkim spełnienia marzeń:)
Dochodząc do siebie po bardzo intensywnym, dwutygodniowym pobycie w rodzinnym domu, nie bardzo mam ochotę na gotowanie. Pozostanę więc jeszcze w temacie i klimacie świątecznym i przedstawię przepis na przepyszne białe trufle z migdałami i żurawiną, które zrobiłam na minione już niestety Święta. Bardzo łatwe w przygotowaniu, efektowne, pyszne, trufle, które znikają w oka mgnieniu.
Białe trufle z migdałami i żurawiną (ok 25-30 szt):
- 200 g białej czekolady, połamanej na kawałki
- 150 ml słodzonego mleka skondensowanego
- 50 g blanszowanych migdałów, posiekanych
- 50 g suszonej żurawiny, posiekanej
W misce umieszczam czekoladę i mleko skondensowane. Miskę umieszczam nad garnkiem z gotującą się woda, podgrzewam do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady, zdejmuję miskę z garnka. Dodaję posiekane migdały i żurawinę, dokładnie mieszam. Gotowa masę truflową wstawiam do lodówki na ok 4 h. Po tym czasie wyjmuję masę z lodówki i formuję trufle. Gotowe trufle wstawiam do lodówki na kilka h. Trufle zaraz po uformowaniu można obtoczyć w prażonych płatkach migdałowych.
Smacznego