BEZY W TRZECH SMAKACH


Ach te bezy!... pyszne i chrupiące. Przedstawiam Wam je dziś w trzech smakach.
- Kokosowym
- Kawowym
- Waniliowym
- 4 białka
- pół szklanki cukru pudru
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka rozpuszczalnej kawy
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru waniliowego
- aromat waniliowy
Ubiłam białka dosypując stopniowo cukier puder.

Dodałam mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.

Podzieliłam białka na trzy części.
Do jednej dodałam rozpuszczoną kawę.

Do drugiej wiórki kokosowe.

Do trzeciej porcji wsypałam cukier waniliowy i parę kropli aromatu waniliowego.

Wyciskałam białka na blachę.


Piekłam około godziny w temperaturze 140 stopni.


Smacznego!