Barszcz czerwony z krokietem

Barszcz czerwony z  krokietem

Zdjęcie - Barszcz czerwony z  krokietem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

1 kg buraków

1 cebula

1 marchewka

1 pietruszka

1/4 selera

5 ziarenek ziela angielskiego

3 listki laurowe

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

1 szklanka kwasu buraczanego (lub więcej)

 

Warzywa obrać, umyć, wrzucić do gara z wodą (około1,5 l). Dołożyć listki laurowe, ziele angielskie i gotować. Gdy warzywa będą miękkie, zupę przelać przez sito do drugiego garnczka. Wlać szklankę kwasu buraczanego (lub więcej w/g uznania), doprawić solą i pieprzem. Na koniec wrzucić 2 przeciśnięte ząbki czosnku.

Podawać z krokietem. Przepis podawałam tutaj:http://trufla3gotuje.blox.pl/2009/12/Krokiety-z-kapusta-i-grzybami.html

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

                    Zdjęcie - Barszcz czerwony z  krokietem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Barszcz czerwony z  krokietem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów