Bakłażan na ostro

Roladki z bakłażana na ostro z pastą chili i ziołami oraz serem feta, można podawać jako przystawkę na imprezach. Polecam serdecznie
Na 6-7 roladek
- 100 g serka śmietankowego
- 2 plastry sera feta
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyczka miodu
- 1 łyżeczka ziarnistego czerwonego pieprzu
- świeże zioła :
- bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, mięta cytrynowa, (mała garstka)
- 1 duży bakłażan
Serek wymieszać z rozdrobnioną fetą i jogurtem naturalnym, dodać posiekane zioła, rozgnieciony ząbek czosnku. W moździerzu utrzeć czerwony pieprz dodać do sera wraz z miodem i połączyć składniki.
Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry grillować na patelni posmarowanej delikatnie oliwą.
Plastry bakłażana rozłożyć na desce posmarować pastą z chilli i nakładać serek - zwijać w rulonik.
Takie roladki można podawać od razu lub jeszcze je schłodzić w lodówce.
Smacznego
Wydrukuj przepis