Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna)

Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna)

Czasami, kiedy jakieś ciasto wyjątkowo mi zasmakuje, robię jego nieco zmienionej wersji. Tym razem wykorzystałam przepis na waniliowe babeczki. Dodałam otartą skórkę z pomarańczy i upiekłam w małym korytku. I tym sposobem cieszyliśmy się pyszną, wilgotną babką o cytrusowym aromacie.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna)

Agata, 9 lutego 2012

Zdjęcie - Babka pomarańczowa (naprawdę wilgotna) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ubij masło z olejem na puszystą, białą masę. Dodaj cukier, ponownie dokładnie ubij. Wbij po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do ciasta mąkę na zmianę z mlekiem, aż uzyskasz gładką masę. Foremkę wysmaruj masłem i wysyp odrobiną mąki. Piecz ok. 45 minut w temp. 170 oC. Ostudź.

Kategorie przepisów