Babka kukurydziana

Przepis znalazłam na tej stronie. Bardzo lubię wypieki z mąką kukurydzianą, smakują trochę inaczej niż z mąką pszenną, no i mają piękny kolor:)
Składniki:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
4 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki masła
cukier wanilinowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubiłam z cukrem, potem nadal ubijając dodawałam po kolei żółtka, masło, mleko, obie mąki i proszek oraz cukier wanilinowy. Ciasto wylałam do okrągłej formy z kominem, piekłam godzinę i dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni.
Babka nie wyrosła jakoś szczególnie mocno, ale nie jest też ciężka. Myślę, że byłaby bardzo dobra z dodatkiem prażonych orzechów.

Składniki:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
4 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki masła
cukier wanilinowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubiłam z cukrem, potem nadal ubijając dodawałam po kolei żółtka, masło, mleko, obie mąki i proszek oraz cukier wanilinowy. Ciasto wylałam do okrągłej formy z kominem, piekłam godzinę i dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni.
Babka nie wyrosła jakoś szczególnie mocno, ale nie jest też ciężka. Myślę, że byłaby bardzo dobra z dodatkiem prażonych orzechów.
