Babeczki do święconki- najszybsze, najlepsze!

Jeśli nie pieczesz akurat dużej baby, z której skubnąć możesz łyżkę ciasta i w ten sposób upiec małą babeczkę do święconki- ten przepis jest dla Ciebie!
Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką, upieczesz z nich ok. 4 małych babeczek. Jeśli nie masz specjalnych foremek, użyj tych do muffinek.
Babeczki są naprawdę pyszne- lekkie, pełne cytrynowego aromatu, wyjątkowo wilgotne. Pysznie dopełnią wielkanocny stół!

- jajko - 1 szt
- olej - 7 łyżek
- cukier - 5 łyżek
- mąka pszenna - 8 łyżek
- sól - szczypta
- proszek do pieczeni - 1/8 łyżeczki
- mleko - 2 łyżki
- skórka z cytryny - otarta z 1/4 owocu
- sok z cytryny - 1 łyżeczki
Wszystkie składniki ciasta połącz, aby nie miało grudek (szpatułką silikonowa lub trzepaczką- rózgą).
Ciasto przełóż do foremek (silikonowych lub metalowych- wcześniej posmarowanych masłem).
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 20 minut.
Wystudzone babeczki ozdób lukrem- wymieszaj ok. 4 łyżki cukru pudru z sokiem z cytryny tak, by uzyskać lejący się lukier.