Babeczki czekoladowo - pomarańczowe
            
 
 
 Te najlepsze i najsłodsze pomarańcze będą dostępne na straganach już niedługo, ale już teraz można je dodać do pomarańczowych babeczek z czekoladą. To takie preludium do piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) 
 Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 14-15 szt 
 100 g miękkiego masła 
170 g cukru 
2 jajka 
skórka otarta z jednej sporej pomarańczy
180 g mąki
 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szkl. mleka
100 g posiekanej gorzkiej czekolady 
 
 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku. Po każdym jajku dobrze zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najniższe i wsypywać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Zaczynając i kończąc na mace. Po każdym dodatku lekko zmiksować. Na koniec wmieszać czekoladę. Papilotki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości masą i piec 25 min w temp. 175 C.