Arbuz w wytrawnym wydaniu


Przedstawiam Wam dzisiaj jedno z moich ulubionych połączeń arbuz + feta, wprawdzie gościło już u mnie na blogu ale tym razem w rozszerzonej wersji. Jest to moja pierwsza propozycja w konkursie sałatkowym Kujawskiego, do którego postanowiłam przygotować proste sałatki kilku składnikowe, w których to jakość produktów i dobry dressing decyduje o smaku całości, mimo że nadal lubię sałatki "bałagany", do których wrzucam wszystko co nawinie się pod rękę ;-)

Składniki:
1/4 średniej wielkości arbuza,
kilka garści rukoli,
1 opakowanie sera typu feta,
saszetka oleju Kujawskiego z bazylią,
garść bazylii,
kilka listków mięty
Przygotowanie:
Schłodzonego arbuza kroimy w trójkąty, a ser w plastry. Układamy na liściach rukoli i polewamy sosem przygotowanym z zmiażdżonych ziół i oleju. Polewamy sosem sałatkę i delektujemy się jej smakiem. Smacznego.

