Advocatowe babeczki z brzoskwiniami


Składniki na 7 babeczek:
- 100g margaryny
- 150g cukru
- 1 jajko
- 200 ml advocata
- 250 ml + 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- brzoskwinie z puszki
Piekarnik nastaw na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Margarynę i cukier, za pomocą miksera, utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko i ucieraj aż połączy się z masą. Następnie wlej do masy alkohol, dodaj mąkę z proszkiem i wymieszaj aż wszystkie składniki się połączą.
Gotowe ciasto przełóż do papilotek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki połóż ćwiartkę brzoskwini. Jeżeli nie lubisz owoców to pomiń.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 - 25 minut. Wyjmij kiedy babeczki ładnie wyrosną i lekko się zarumienią. Upieczone babeczki przestudź i przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
