1562. Bajaderka

1562. Bajaderka
Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. Zdjęcie - 1562. Bajaderka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • 50 dkg dowolnego ciasta
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki masła
  • 1 mały słoiczek dżemu [najlepiej kwasnego]
  • dowolne bakalie : żurawina, rodzynki, płatki migdałowe, orzechy,jagody goji,złote jagody ,ryż preparowany itd

Ciasto pokruszyć.Mleko z cukrem i kakao rozpuścić na małym ogniu dokładnie mieszając,wystudzić. Do pokruszonego ciasta dodać pozostałe składniki i masę kakaową. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć do blaszki. Wyrównać.Polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Zdjęcie - 1562. Bajaderka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - 1562. Bajaderka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - 1562. Bajaderka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów