Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

 

Bardzo smaczna zupka pieczarkowa mi wyszła aż ślinka cieknie, idę jeść bo mi zaraz zjedzą :-) bardzo polecam a jej zapach rozchodzi się po całym domu.

Zdjęcie - ZUPKA PIECZARKOWA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

2 LITRY WODY

4 KOSTKI ROSOŁOWE

1 ŁYŻKA VEGETY

1/2 ŁYŻECZKI SOLI

2 ZĄBKI CZOSNKU

1 POR

2 MARCHEWKI

2 UDKA Z KURCZAKA

1 kg PIECZAREK

5 DUŻYCH ZIEMNIAKÓW

200 ml JOGURTU NATURALNEGO LUB KWAŚNEJ ŚMIETANY

3-4 ŁYŻKI MAKI PSZENNEJ

Mięso oczyścić i umyć, zalać woda dodać marchew i por. W międzyczasie obrać ziemniaki umyć i pokroić w kostkę wrzucić do mięsa gdy wywar się zagotuje dodaj przyprawy oprócz czosnku i gotuj na małym ogniu. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki następnie podsmażyć na patelni. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodaj usmażone pieczarki oraz zmiażdżony czosnek i gotuj aż mięso będzie miękkie a zupa nabierze smaku pieczarek. Nalej pół szklanki wody i wymieszaj mąkę wraz z jogurtem naturalnym lub śmietaną i połącz z zupą - ewentualnie dopraw do smaku.

Smacznego

Zdjęcie - ZUPKA PIECZARKOWA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

 

 

Kategorie przepisów