Zielone wrapy z awokado i wędzonym sumem. Sezonowo od A do M na koniec roku!

Zdjęcie - Zielone wrapy z awokado i wędzonym sumem. Sezonowo od A do M na koniec roku! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
***

Zdjęcie - Zielone wrapy z awokado i wędzonym sumem. Sezonowo od A do M na koniec roku! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiadomo, że nie robię żadnych posumować roku, żadnych postanowień na przyszły…Celebruję tu i teraz!
Życie ściśle według planu i tego, co założyłam sobie w jakiejś wcześniejszej chwili, wydaje mi się obciążające i mało kreatywne. Bo to, co wydawało mi się istotne dzisiaj, nie musi być priorytetem pojutrze. Uwielbiam zmieniającą się rzeczywistość i pielęgnuję chwile.
Mam jedynie hasło na przyszły 2019 rok, który już niecierpliwie czeka za drzwiami – celebrujmy bycie razem!
Niech to będzie rok czułości, akceptacji i tolerancji. Bo na tym opiera się tak naprawdę szczęście.
Dobrego czasu w nowym roku dla wszystkich!

Zdjęcie - Zielone wrapy z awokado i wędzonym sumem. Sezonowo od A do M na koniec roku! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

W Sezonowo od A do M gotujemy na dwie kuchnie w ostatnim dniu tego roku. Zapraszamy na awokado&Co!
U mnie sałatka w zielonych wrapach. Co w Konwaliowej kuchni?

Zielone wrapy z awokado i wędzonym sumem
2 sałaty rzymskie mini
2 dojrzałe awokado Hass
200 g wędzonego na zimno suma
1 mała czerwona cebula
2 łyżki oleju z awokado
sok z połowy cytryny
wędzona sól Maldon w płatkach
świeżo mielony pieprz
liście kolendry do dekoracji

Z główek rzymskiej sałaty oddzielamy liście, płuczemy je i zostawiamy na sicie.
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w piórka – przekładamy do miski. Awokado oddzielamy od skóry, wyjmujemy pestkę i kroimy na kawałki – wkładamy do miski z cebulą i polewamy sokiem cytrynowym. Dodajemy pieprz i sól. Suma oddzielamy od skóry i kroimy na kawałki – dodajemy do cebuli i awokado. Polewamy olejem z awokado i mieszamy. Na każdym liściu sałaty układamy porcję sałatki z awokado i sumem i liście kolendry. Podajemy od razu.

Przepisy z tych kategorii

Placki owsiane z jabłkiem

Placki owsiane z jabłkiem

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu

Tajskie czerwone curry z dynią…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Kisiel wiśniowy z tapioką

Kisiel wiśniowy z tapioką

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Pasta jajeczna z awokado i czosnkiem niedźwiedzim
1

Pasta jajeczna z awokado i czo…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Zupa serowo-cebulowa
1

Zupa serowo-cebulowa

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Bananowe muffiny z migdałami i płatkami owsianymi i....

Bananowe muffiny z migdałami i…

montka montka
cukierenka

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Pasta jajeczna do pieczywa

Pasta jajeczna do pieczywa

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pierogi leniwe
4

Pierogi leniwe

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Linguine z oliwkami, kaparami i anchois

Linguine z oliwkami, kaparami…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Musli Owocowy sad

Musli Owocowy sad

aronia aronia
Wiem co jem

Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi

Grillowane kotlety drobiowe z…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni