Snickers bez pieczenia

Bardzo słodkie ciasto snickers bez pieczenia z budyniem i masą orzechową. Przepyszne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne na szybki deser.

 

TUTAJ znajdziesz przepis na wersję tradycyjną ciasta snickers pieczoną w piekarniku. Dwa warianty są równie smaczne.

Ciasto najlepiej wykonać dzień przed podaniem lub kilka godzin przed. Herbatniki zmiękną i będą tworzyły całość z masami, które stężeją i ładnie będą dawały się kroić.

Snickers to ciasto bardzo słodkie, dlatego na wierzch dałam gorzką czekoladę dla przełamania smaków. Na pewno będzie smakowało dla osób, które uwielbiają ciasto 3 bit. Orzeszki przed dodaniem do masy kajmakowej możesz zmielić i lekko podprażyć na suchej patelni, zyskają fajny aromat i smak.

Doskonałe na imprezy, spotkania lub urodziny dla dzieci.

Snickers bez pieczenia to doskonała alternatywa dla osób zapracowanych. Wykonasz je w kilka chwil i będziesz cieszyć się smacznym deserem.

TUTAJ znajdziesz inne moje przepisy na ciasta bez pieczenia.

Zdjęcie - Snickers bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SNICKERS BEZ PIECZENIA

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ:

  • 800 ml mleka
  • 2 budynie waniliowe, proszek
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub esencji
  • 120 g masła
  • szczypta soli

SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ:

  • 250 g masy kajmakowej
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • 100 g masła
  • szczypta soli

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:

  • 80 ml śmietanki kremówki 30%
  • 80 g gorzkiej czekolady

DODATKOWO:

  • ok. 400 g herbatników maślanych

600 ml mleka gotujemy razem z cukrem, wanilią, solą oraz masłem, aż do rozpuszczenia składników. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Następnie wlewamy powoli do gorącego mleka cały czas mieszając. Gotujemy, aż powstanie gęsty budyń.
Orzeszki ziemne mielimy na drobne kawałeczki. Masło przekładamy do rondelka razem z masą kajmakową, podgrzewamy do połączenia składników. Wsypujemy orzeszki i chwilę mieszamy do połączenia.
Formę o wym. 24×24 cm lub nieco mniejszą wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Układamy na dnie herbatniki. Wykładamy połowę jeszcze ciepłego budyniu. Układamy drugą warstwę herbatników i przykrywamy połową masy kajmakowej. Ponownie herbatniki, budyń, herbatniki, masa kajmakowa.
Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Wylewamy na ciasto. Gotowe ciasto zostawiamy do wystudzenia. Następnie wkładamy na noc do lodówki.

Zdjęcie - Snickers bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Snickers bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Snickers bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Snickers bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

10

"Magiczne" ciasto czekoladowe

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Torcik  noworoczny
16

Torcik noworoczny

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Torcik nanaimo
21

Torcik nanaimo

kasiaC kasiaC
Pokrojone doprawione

Blondie

Blondie

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Gorąca czekolada i Pączusia - pływak wyborowy
1

Gorąca czekolada i Pączusia -…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Markizy kakaowe z nadzieniem pomarańczowym
1

Markizy kakaowe z nadzieniem p…

aronia aronia
Wiem co jem

Przepisy z tych kategorii

Czekoladowy budyń jaglany

Czekoladowy budyń jaglany

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Czekoladowe kule
1

Czekoladowe kule

Kolosanka-Katarzyna Szymik Kolosanka-Katarzyna Szymik
Kolosanka

Ciasto Pijak
2

Ciasto Pijak

Kasia Kasia
Kuchnia na 5

Dietetyczne ciasto bez cukru
2

Dietetyczne ciasto bez cukru

KuchniaWeDwoje KuchniaWeDwoje
Kuchnia We Dwoje

Ciastka z białą czekoladą

Ciastka z białą czekoladą

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Najlepsze brownie świata
1

Najlepsze brownie świata

upl upl
Niebo w gębie