Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą

Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g piersi z indyka (4 sztuki)
  • 160 g gruszek
  • 120 g świeżego szpinaku
  • 120 ml śmietany 30%
  • 50 g sera gorgonzola, rokpol, bądź innego sera z niebieską pleśnią
  • 8 łyżek oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • ½ słoiczka marynaty Kujawski ostra papryka - czosnek - zioła
  • ⅙ szklanki białego wina
  • 1 limonka
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • ½ świeżego chilli
  • sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie

Pierś z indyka oczyścić z błon, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć w cienkie plastry i zamarynować w marynacie Kujawski ostra papryka - czosnek - zioła przez 2 godz.


Gruszkę obrać i pokroić w kostkę 1,5 cm. Szpinak opłukać, usunąć łodygi, porwać i osuszyć. Obrany czosnek zmiażdżyć. Chilli przeciąć wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.


Piersi z indyka usmażyć na oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia. Jeden po drugim dodać składniki: czosnek, chilli, gruszkę, białe wino, szpinak, śmietanę, skórkę z limonki.


Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser gorgonzola, sól, pieprz i delikatnie zamieszać, by ser pozostał w kawałkach. Posypać pokrojoną nacią pietruszki.

Przepisy z tych kategorii

Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Brownie z serem i rabarbarem

Brownie z serem i rabarbarem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Lody truskawkowe z mascarpone + film

Lody truskawkowe z mascarpone…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Pide - turecka pizza

Pide - turecka pizza

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pavlova z kremem budyniowym i truskawkami
1

Pavlova z kremem budyniowym i…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Drożdżowe ze śliwkami
1

Drożdżowe ze śliwkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Przepisy z tych kategorii

Mini serniczki w szklankach
1

Mini serniczki w szklankach

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Bułeczki cztery sery ze szparagami

Bułeczki cztery sery ze szpara…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Szparagi pieczone z czosnkiem i parmezanem

Szparagi pieczone z czosnkiem…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pieczone szparagi z kozim serem i pangrattato

Pieczone szparagi z kozim sere…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

Mini serniczki limonkowe z bez…

food² food²
Food Square

Turecki sos jogurtowy haydari
3

Turecki sos jogurtowy haydari

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary