Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą

Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażona, marynowana pierś z indyka z gruszką, szpinakiem i gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g piersi z indyka (4 sztuki)
  • 160 g gruszek
  • 120 g świeżego szpinaku
  • 120 ml śmietany 30%
  • 50 g sera gorgonzola, rokpol, bądź innego sera z niebieską pleśnią
  • 8 łyżek oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • ½ słoiczka marynaty Kujawski ostra papryka - czosnek - zioła
  • ⅙ szklanki białego wina
  • 1 limonka
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • ½ świeżego chilli
  • sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie

Pierś z indyka oczyścić z błon, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć w cienkie plastry i zamarynować w marynacie Kujawski ostra papryka - czosnek - zioła przez 2 godz.


Gruszkę obrać i pokroić w kostkę 1,5 cm. Szpinak opłukać, usunąć łodygi, porwać i osuszyć. Obrany czosnek zmiażdżyć. Chilli przeciąć wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.


Piersi z indyka usmażyć na oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia. Jeden po drugim dodać składniki: czosnek, chilli, gruszkę, białe wino, szpinak, śmietanę, skórkę z limonki.


Na końcu dodać pokrojony w kostkę ser gorgonzola, sól, pieprz i delikatnie zamieszać, by ser pozostał w kawałkach. Posypać pokrojoną nacią pietruszki.

Przepisy z tych kategorii

Jak zrobić domowy ocet jabłkowy ?
1

Jak zrobić domowy ocet jabłkow…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Zielony koktajl na zdrowe jelita

Zielony koktajl na zdrowe jeli…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kurczak po chińsku z mango i  papryką

Kurczak po chińsku z mango i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

Budyń jaglany z mango, bananem…

food² food²
Food Square

Krucha tarta z jabłkami

Krucha tarta z jabłkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Owsianka z gruszkami i żurawiną

Owsianka z gruszkami i żurawin…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Pina Colada Smoothie

Pina Colada Smoothie

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Deser z kaszy manny + film
3

Deser z kaszy manny + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Chutney śliwkowy na czerwonym winie

Chutney śliwkowy na czerwonym…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Chutney pomidorowo-śliwkowy
2

Chutney pomidorowo-śliwkowy

Tyna Tyna
In cooking we trust

Racuchy z gruszkami
1

Racuchy z gruszkami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy