Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki

Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki
Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosta maczanka do pieczywa z cebuli i natki pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 100 ml oleju Kujawski z lnianki tłoczonego na zimno
  • 100 g białej cebuli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ok. ⅓ łyżeczki soli
  • świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie

Cebulę drobno kroimy i solimy. Odstawiamy na 10–15 minut.

Natkę siekamy i dodajemy do cebuli, gdy ta lekko zmięknie od soli.

Całość zalewamy olejem Kujawskim z lnianki i mieszamy.

Przekładamy na talerz lub do salaterki i oprószamy obficie świeżo zmielonym pieprzem.

Podajemy z pieczywem.

Świetnie smakuje też z dodatkiem twardego sera typu bursztyn.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl


Kategorie przepisów