Kotlety z karkówki smażone w boczku

Kotlety z karkówki smażone w boczku
Zdjęcie - Kotlety z karkówki smażone w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z karkówki smażone w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z karkówki smażone w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety z karkówki smażone w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 700 g karkówki wieprzowej
  • 150 g wędzonego boczku w plastrach
  • 70 ml oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • 30 ml sosu Worcestershire
  • płatki chili do smaku
  • sól
  • kolorowy pieprz
Przygotowanie

Mięso kroimy w plastry o grubości 2 cm.

W misce mieszamy połowę oleju Kujawski z sosem Worcestershire, płatkami chili, solą i kolorowym pieprzem.

Wkładamy mięso do marynaty i odstawiamy na 1,5 godz.

Mięso wyjmujemy z marynaty i owijamy je ściśle boczkiem. Spinamy wykałaczką lub związujemy sznurkiem.

Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski. Smażymy mięso z obu stron przez około 8-10 minut pod przykryciem na średnim ogniu.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/

Kategorie przepisów