Zupa czosnkowo-pomidorowa

Zupa  czosnkowo-pomidorowa

Przepyszna zupa z przepisu Truskawkowej Ani. Pomimo dużej ilości czosnku, jest delikatna w smaku. Nawet dzieci ją polubią.

Zdjęcie - Zupa  czosnkowo-pomidorowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

1 kg pomidorów świeżych, mrożonych lub w zalewie

1,5 -3 główki czosnku

olej/oliwa

sól, pieprz

szczypta cukru

chleb lub bułki na grzanki

masło do grzanek

 

Obrać czosnek. Każdy ząbek pokroić w cienkie plasterki. W garnku rozgrzac olej, wrzucić czosnek. Smażyć na złoty kolor, a następnie dodać pomidory i podsmażyć lekko.Zalać je wodą(tyle, ile pomidorów), przykryć garnek i gotować na małym ogniu. Doprawić solą, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z grzankami usmażonymi na maśle.

Smacznego!



Kategorie przepisów