Zasmażana młoda kapusta

Zasmażana młoda kapusta

Zdjęcie - Zasmażana młoda kapusta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Witajcie :-) Dzisiaj przepis na młodą kapustkę, zasmażaną z papryką, odrobiną kurkumy i koperkiem. Smakowała nam bardzo, może uda nam się zrobić jeszcze raz. Ta zniknęła szybciutko. Uwielbiam powiem Wam, jako dodatek do obiadu idealna :-). Miłej soboty kochani :-)

Składniki:

  • mała/średnia główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki


1. Kapustę szatkujemy. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy do niej kapustę, solimy i gotujemy do miękkości. Jak by woda nam wyparowała to możemy dolać.
2. Jak kapustka będzie robić się miękka na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy trochę wody z gotującej się kapusty i mąkę. Mieszamy, tak przygotowaną zasmażkę dajemy do kapusty, dodajemy paprykę, kurkumę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe :-). Smacznego :-)

Zdjęcie - Zasmażana młoda kapusta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zasmażana młoda kapusta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zasmażana młoda kapusta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów