Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione

Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione


Zdjęcie - Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Najlepsze domowe. Co do tego nie ma wątpliwości.


1 kG ugotowanych mączystych ziemniaków
300 gram mąki ( u mnie bezglutenowa)
sól do smaku
4-5 łyżek tartego parmezanu ( ja użyłam pecorino)
jajko

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Na środku robimy dołek wsypujemy mąkę, ser, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałek i formujemy wałek. Tniemy na 2 cm kawałki i przeciągamy po widelcu tworząc rowek.
Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem.






Zdjęcie - Włoskie gnocchi parmezanowe ręcznie robione - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów