Tartaletki z mascarpone i owocami

Tartaletki z mascarpone i owocami

Ostatnio na moim stole wyjątkowo często goszczą tarty. Szczerze uwielbiam połączenie chrupiącego ciasta kruchego i delikatnego nadzienia. Zdarza się, że robię więcej ciasta i surowe zamrażam, żeby było gotowe gdy tylko najdzie mnie ochota na deser.

Mini tarty jakie dziś proponuję mogą być wypełnione w zasadzie dowolnymi owocami. Świetnie smakować będą nie tylko z malinami, ale też wiśniami, borówkami a nawet brzoskwiniami.

Do ich zrobienia użyłam ciasta, które przygotowuję najczęściej, nie będę się więc powtarzać, tutaj znajdziecie przepis.

Zdjęcie - Tartaletki z mascarpone i owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tartaletki z mascarpone i owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tartaletki z mascarpone i owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tartaletki z mascarpone i owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tartaletki z mascarpone i owocami

Agata, 13 sierpnia 2012

Zdjęcie - Tartaletki z mascarpone i owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Upieczone spody do tart ostudź.

W misce dokładnie rozmieszaj (najwygodniej zrobić to trzepaczką) mascarpone ze śmietanką tak, aby nie było żadnych grudek. Dodaj cukier puder- do smaku.

Nektarynki umyj i pokrój w cienkie plastry.

Maliny rozgnieć widelcem, jeśli są zbyt kwaśne- dosłodź.

Do każdej tarty nałóż śmietankę z serkiem, na wierzchu ułóż plastry nektarynki, polej sosem malinowym. Podawaj od razu.

Kategorie przepisów