Syrop cynamonowy

Syrop cynamonowy
Domowy syrop cynamonowy, znakomity dodatek do deserów, lodów, naleśników, gofrów, sałatek owocowych itp. Bez konserwantów i sztucznych barwników, zachowuje świeżość przez trzy miesiące :)

Zdjęcie - Syrop cynamonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Czas przygotowania:

Składniki:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 5 kawałków kory cynamonu
  • 1/2 laski wanilii
Przygotowanie:
  1. Do rondla wlej wodę, dodaj cukier, połamany cynamon, laskę wanilii razem z nasionami, doprowadź do wrzenia mieszając, gotuj dalej pod przykryciem na bardzo małym ogniu 5 minut, wystudź.
  2. Zimny syrop przecedź przez sitko, można go przechowywać do 3 miesięcy w lodówce w szczelnym pojemniku.
Zdjęcie - Syrop cynamonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów