Surówka z kapusty i sera kefalograviera

Surówka z kapusty i sera kefalograviera

Ta prosta surówka smakuje bosko. Uwielbiamy. Zdjęcie - Surówka z kapusty i sera kefalograviera - Przepisy kulinarne ze zdjęciami:-)

Zdjęcie - Surówka z kapusty i sera kefalograviera - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1/4 główki posiekanej kapusty czerwonej
1/4 posiekanej główki zielonej kapusty
poszatkowana duża czerwona cebula
sporo świeżych ziół
150 g sera kefalograviera

dressing:

60 ml octu balsamicznego,
2 łyżki miodu,
1 łyżka musztardy Dijon
185 ml oliwy,
sól, pieprz


Mieszam ze sobą kapusty z cebulą i świeżymi ziołami, polewam dressingiem. Wierzch surówki posypuję startym serem kefalograviera.
Bardzo proste danie, ale bombowe w smaku. 
Podobno gości na stałe w menu restauracji Jimmy Grants.
*źródło - "Kuchnia grecka" George Calombaris

Kategorie przepisów