Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym

Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym

Zdjęcie - Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 400 gram śledzi solonych
2 łyżki musztardy ziarnistej francuskiej
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
ok 150 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
2 spore białe cebule
pieprz świeżo mielony
łyżeczka miodu akacjowego

Śledzie namoczyć wcześniej w mleku (12 godzin)

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zalać oliwą, dodać przyprawy, musztardę i miód. Dobrze wymieszać. Śledzie opłukać pod bieżącą wodą i pokroić pod skosem. Zalać dressingiem i odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.









Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia dla czytelników i odwiedzających mojego bloga.
AZgotuj!

Kategorie przepisów