Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym

Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym
Zdjęcie - Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki schabowe faszerowane jajkiem w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g schabu bez kości
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 35 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 30 g tartego chrzanu
  • 15 g mąki pszennej
  • 6 jajek przepiórczych
  • 1 liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Jajka gotujemy i obieramy ze skorupek.

Mięso dzielimy na plastry i rozbijamy je cienko tłuczkiem.

Schab oprószamy solą i pieprzem. Na każdej porcji układamy po dwa jajka i zawijamy rolady. Spinamy wykałaczką lub związujemy sznurkiem.

Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na Kujawskim na złoty kolor z każdej strony.

Obsmażone rolady podlewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190ºC na ok. 15-20 minut.

Upieczone mięso przekładamy na talerz, a sos stawiamy ponownie na ogniu. Dodajemy chrzan i delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/

Kategorie przepisów