Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Roladki mięsne to niezawodny sposób na przygotowanie smacznego obiadu o każdej porze roku. Dziś proponuję pikantne nadzienie z fasolki szparagowej

Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka
  • 8 dużych ,cienkich plasterków gotowanej szynki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżej papryczki chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • kilka Świerzych listków szałwi
  • olej rzepakowy lub oliwa do smażenia
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie:
Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami -Fasolkę szparagową obrać /odciąć końcówki i ewentualnie usunąć włókna /i ugotować al dente w osolonej wodzie.
-Ugotowaną szparagówkę przelać zimną wodą,odsączyć i pokroić na małe kawałki.
-Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony czosnek ,kawałeczek ostrej papryczki i pokrojoną fasolkę.
- Krótko podsmażyć i odstawić.
-Płaty mięsa lekko rozbić, oprószyć solą , pieprzem i ułożyć na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Plastry szynki powinny być nieco większe niż mięsa.
-Do fasolki dodać starty ser,wymieszać i rozłożyć na przygotowanych płatach mięsa.
-Zwinąć roladki zakładając końce szynki do środka.
-Rozgrzać olej, wrzucić listek szałwi i smażyć roladki na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony /powinny być ładnie przyrumienione/.
-Gotowe mięso podawać z ugotowaną fasolką oraz pieczywem lub ziemniakami.



Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Roladki drobiowe z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów