Rogaliki z makiem

Rogaliki z makiem
Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:
ciasto:
3 szklanki mąki
250 g margaryny do pieczenia
250 g serka homogenizowanego
na nadzienie:
gotowa masa makowa
lukier oraz suchy mak do posypania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ze sobą. Wsadzić do lodówki na około 30 minut. Następnie ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Wyciąć koło za pomocą dużego talerza i podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć łyżeczkę masy makowej i zwijać w rogaliki.

Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowane rogaliki wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Jeszcze ciepłe polukrowac i posypać makiem.
SMACZNEGO icon smile Rogaliki z makiem

Zdjęcie - Rogaliki z makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami pf button both Rogaliki z makiem

Kategorie przepisów