Wiosenna zupa ze szparagami

Wiosenna zupa ze szparagami
Zdjęcie - Wiosenna zupa ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 25
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Co powiecie na  zupę ze szparagami? Taka porcja witamin na wiosnę dobrze zrobi każdemu. Ja już od dawna gotuję zupy bez mięsa, ale jeżeli chcecie taką zupę można ugotować na udku lub skrzydełku.

Składniki Instrukcje

W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę oraz startą marchewkę, przesmażyć następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przesmażyć, dodać masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przemieszać, wlać gorący bulion oraz tyle wody aby otrzymać pożądaną ilość zupy. Gotować ok. 10 min. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pokrojone w plastry lub większe kawałki szparagi (twardą końcówkę należy odłamać) i gotować jeszcze ok. 2 min. Wlać śmietankę i zagotować. przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Wiosenna zupa ze szparagami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów