Puszysty omlet z oscypkiem i szczypiorkiem

Puszysty omlet z oscypkiem i szczypiorkiem
przepis:

2 jajka

1 łyżka mąki pszennej

4 łyżki utartego oscypka

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka masła klarowanego

sól, pieprz

Żółtka oddzielić od białek.

Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę.

Żółtka i mąkę delikatnie wymieszać z pianą z białek, dodać pieprz, 3 łyżki oscypka i szczypiorek.

Masło rozgrzać na patelni, wylać na nie masę i smażyć ok. 4 minut.

Kiedy spód omletu będzie przyrumieniony delikatnie odwrócić go na drugą stronę i smażyć ok. 2 minut.

Gotowy omlet zsunąć na talerz i posypać resztą oscypka i szczypiorkiem.

Zdjęcie - Puszysty omlet z oscypkiem i szczypiorkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów