Przekąska na Wigilię - koreczki śledziowe

Przekąska na Wigilię - koreczki śledziowe
Zdjęcie - Przekąska na Wigilię - koreczki śledziowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI: ( na 6 sztuk)
  • płat śledziowy w oleju
  • plaster żółtego sera
  • 1,5 kromki chleba razowego
  • średni ogórek konserwowy
  • wykałaczki

WYKONANIE:
1. Z kostki sera odkroić gruby plaster sera i wyciąć gwiazdki za pomocą wykrawacza. 2. Śledzia pokroić w centymetrowe paski. 3. Z chleba odkroić skórki i pokroić w paski wielkości kawałków śledzia. 4. Ogórek pokroić w dlugie cienki paski za pomocą obieraczki do warzyw. 5. Na wykałaczkę nadziać paski ogórka formując choinkę. 6. Ułożyć kawałki śledzia na chlebie, spiąć wykałaczką z ogórkiem i zakończyć serową gwiazdką.
ZAPRASZAM NA FILM - Koreczki śledziowe ! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

Śledź w oleju
• kalorie: 304 • masa: 100 • białka: 16.4 • tłuszcze: 26.5 • węglowodany: 0

Chleb żytni razowy
• kalorie: 109 • masa: 50 • białka: 3.35 • tłuszcze: 0.6 • węglowodany: 20.75

Ogórek konserwowy
• kalorie: 11 • masa: 50 • białka: 0.2 • tłuszcze: 0.05 • węglowodany: 2.5

Ser żółty (pozostałe)
• kalorie: 69 • masa: 20 • białka: 5.2 • tłuszcze: 5.4 • węglowodany: 0

Podsumowanie:
• kalorie: 493 • masa: 220 g • białka: 25.15 g • tłuszcze: 32.55 g • węglowodany: 23.25 g

Kategorie przepisów