Pasta ze śledzi i jajek

Pasta ze śledzi i jajek
Zdjęcie - Pasta ze śledzi i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Jajka mam w lodówce zawsze, śledzie przez 10 miesięcy w roku też. Zatem zrobienie takiej pasty to kwestia zachcianki. Możecie użyć  matjasów jednak ja używa, marynowanych w occie. Lubię kwaśne smaki a tutaj z jajkami świetnie się to sprawdza. No i jeszcze konieczny jest dodatek świeżego koperku. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Jajka ugotować na twardo. Żółtka przełożyć do miski, białka pokroić w drobną kostkę. Do żółtek dodać musztardę i śmietanę i utrzeć na gładką masę, następnie dodać białko oraz pokrojonego w kostkę śledzia i koperek.  Przyprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Podawać w formie kanapki.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pasta ze śledzi i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów