Pasta z bryndzy

Pasta z bryndzy

Zdjęcie - Pasta z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 5
  • Czas przygotowania: 5 minut
  • Czas gotowania: -minuty

Bryndza to owczy serek, o dość charakterystycznym, mocnym  smaku, który możemy dostać na Podhalu. Dla niektórych jednak specyficzny smak bryndzy jest zbyt intensywny więc, żeby go nieco osłabić,  zrobiłam pastę. Ser jest dość słony więc należy ograniczyć ilość soli a ilość i rodzaj dodatków jest w zasadzie dowolny.

Składniki

Instrukcje

Bryndzę utrzeć z miękkim masłem, dodać jogurt wymieszać. Dodać posiekany szczypiorek i rzodkiewkę. Przyprawić do smaku  świeżo mielonym pieprzem. Schłodzić. Podawać np. z kiełkami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pasta z bryndzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów