Naleśniki Banoffee

Naleśniki Banoffee

Zdjęcie - Naleśniki Banoffee - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień Dobry kochani po weekendzie :-) U mnie pada, pogoda straszna, spać się chce, a zaczęły się u nas właśnie ferie zimowe. Szkoda, że ten śnieg tak szybko zniknął, ale pocieszam się tym, że zapowiadają jeszcze zimę i siarczyste mrozy od przyszłego tygodnia ;-)
Teraz o naleśnikach ;-) Niedawno robiłam pyszne ciasto banoffee na biszkopcie teraz moje starsze dziecko zapragnęło takich naleśników. Zainspirowałam się przepisem, który znalazłam tutaj. Naleśniki wyszły super, słodziutkie i pyszniutkie. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki naleśniki przepis tutaj

Farsz:

  • 400 g gładkiego serka u mnie President
  • około 200 g masy kajmakowej z puszki
  • banany
  • 350 g śmietanki kremówki 30%
  • kakao
  • 1 łyżeczka cukru pudru


1. Z podanych składników za pomocą miksera wyrabiamy ciasto na naleśniki i pieczemy je na małej ilości tłuszczu. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy masę kajmakową i miksujemy do połączenia się składników.
2. Śmietanę kremówkę również ubijamy, możemy dodać do niej ze 2 łyżeczki cukru pudru. Ja dałam 1 tylko dla przełamania smaku, bo naleśniki były wystarczająco słodkie. Banany kroimy w plasterki.
3. Na wcześniej usmażone naleśniki (na jedną połowę) nakładamy serek wymieszany z masą kajmakową, na to banany, które obficie posypujemy kakao i na kakao troszkę bitej śmietany. Składamy naleśniki, wierzch możemy udekorować jeszcze śmietaną i posypać kakao :-) Smacznego :-)

Zdjęcie - Naleśniki Banoffee - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki Banoffee - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki Banoffee - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów