Mus czekoladowy z makiem

Mus czekoladowy z  makiem

Szybki do zrobienia, pyszny mus o smaku gorzkiej czekolady i maku.

Składniki:

Zdjęcie - Mus czekoladowy z  makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

- 300 g tofu (najlepsze byłoby
jedwabiste - silken
tofu, ale ja użyłam zwykłego naturalnego),
- 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 3 duże łyżki gęstego mleka kokosowego,
- 2 daktyle bez pestki,
- 2 łyżki maku,
- 100 ml mleka sojowego,
- 1/4 pomarańczy.

Wrzucić wszystkie składniki do blendera i zmiksować na gładką masę. W blenderze o dużych obrotach typu Vitamix mielimy ponad minutę na najwyższych obrotach. Wlewamy do pucharków, dekorujemy kawałkiem pomarańczy, odstawiamy do schłodzenia.

Zdjęcie - Mus czekoladowy z  makiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Kategorie przepisów