Miodowo-pomarańczowe skrzydełka

Miodowo-pomarańczowe skrzydełka
Zdjęcie - Miodowo-pomarańczowe skrzydełka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Miodowo-pomarańczowe skrzydełka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Miodowo-pomarańczowe skrzydełka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Miodowo-pomarańczowe skrzydełka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • olej Kujawski
  • skrzydełka kurczaka
  • miód
  • pomarańcza
  • sól i pieprz
  • ryż
Przygotowanie

Przygotowujemy marynatę z miodu, soku z pomarańczy i oleju Kujawskiego. 


Skrzydełka przyprawiamy solą i pieprzem i umieszczamy w marynacie na 2-3 h. 


Następnie pieczemy je w piekarniku w 180 stopniach C przez ok. 50 minut. 


W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie, tak aby był lekko kleisty, by można było uformować kuleczki. 


Upieczone skrzydełka podajemy na plastrach pomarańczy z ryżowymi kuleczkami.

Kategorie przepisów