Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty)

Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty)

Jedną z wielu rzeczy, jakie mogę powiedzieć o moim Tacie jest fakt, że naprawdę zna się na dobrym jedzeniu (mówię tu także o jego przygotowaniu). Na Dzień Ojca własnoręcznie zrobiona przekąska/zaprawa wydaje mi się więc idealnym prezentem.

W tym roku Tata będzie raczył się marynowaną cebulką w pięknym, głęboko różowym kolorze. Oby mu smakowała!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty)

Agata, 23 czerwca 2011

Zdjęcie - Marynowana czerwona cebula (na Dzień Taty) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Cebulę pokrój w cienkie plasterki. Włóż do słoika. W garnuszku wymieszaj wszystkie składniki zalewy, doprowadź do wrzenia. Gorącą marynatą zlej cebulę, słoik szczelnie zamknij, zacznij jesc najwcześniej po 24h od przygotowania.

Kategorie przepisów