Marynata ostra papryka

Marynata ostra papryka
Zdjęcie - Marynata ostra papryka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marynata ostra papryka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marynata ostra papryka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marynata ostra papryka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Marynata ostra papryka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 80 ml oleju Kujawski z ostrą papryką, bazylią i pomidorami
  • 80 g pomidorów pelati z puszki (ok. 2 sztuki)
  • 20 ml octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
Przygotowanie

Pomidory lekko odciskamy z zalewy.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Wszystkie składniki marynaty blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przechowujemy w lodówce i używamy do marynowania mięs, ryb oraz warzyw.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl  

Kategorie przepisów