Łosoś z musztardą i miodem

Łosoś z musztardą i miodem
przepis:

200 g filetu z łososia

1 łyżka miodu

2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy

1 łyżka oleju

sok z cytryny

sól

pieprz

olej do smażenia

Miód wymieszać dokładnie z olejem i musztardą.

Z łososia zdjąć skórę, opłukać go, podzielić na dwie części, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę polać marynatą z miodu i musztardy i odstawić na pół godziny.

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim rybę.

Kiedy ryba będzie usmażona z jednej strony odwrócić ją, polać marynatą i smażyć pod przykryciem.

Zdjęcie - Łosoś z musztardą i miodem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów