Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa
Na upały tylko LEMONIADA !
Kto nie próbował jeszcze lemoniady arbuzowej ten niech szybko nadrabia zaległości.
Pyszna, orzeźwiająca, o bajecznym kolorze...
Zdjęcie - Lemoniada arbuzowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PRZEPIS
NA LEMONIADĘ ARBUZOWĄ



Składniki:

  • około 0,5 kg arbuza
  • 2 cytryny
  • świeża mięta
  • 2-3 łyżki cukru
  • kostki lodu
  • woda





PRZYGOTOWANIE LEMONIADY:



Z cytryn wycisnąć sok. Sok przelać do małego rondelka, dodać cukier i zagotować.

Miąższ arbuza pokroić w kawałki i zmiksować blenderem. Przecedzić przez drobne sito.


Do słoja na lemoniadę wlać przestudzony sok cytrynowy, dodać świeżą miętę oraz sok z arbuza.
Dorzucić spora ilość kostek lodu.

Całość uzupełnić zimną wodą.

Zdjęcie - Lemoniada arbuzowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Lemoniada arbuzowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego !

Kategorie przepisów